2016. április 11., hétfő

Steven ZeneSarok#6.: Anastacia :)

Sziasztok!

Most egy olyan énekesnőnek szentelném ezt a bejegyzést, aki nem csak a zenéjével, de hihetetlen kitartásával, pozitív életérzésével is példakép lehet bárki számára! :) Még csak 47 éves, de már rengeteg eladott lemezzel büszkélkedhet, kétszer legyőzte a rákot és még mindig hihetetlen aktív és sikeres a zeneiparban :) :)


Az énekesnő 1968. szeptember 17-én született Chicago-ban. Teljes neve: Anastacia Lyn Newkirk. Édesanyja ír, édesapja pedig német származású, 2 testvére van. Már fiatal korában elkezdett a tánccal foglalkozni, tagja volt egy tánctársulatnak is. A későbbiekben számos énekes stúdióalbumán vokálozott, illetve néhány videóban háttértáncosként is feltűnt. 1998-ban az MTV tehetségkutatójában vett részt, ahol felfigyeltek kivételes hangjára (speciel én kissrác koromban sokkot kaptam, amikor kiderült, hogy ő nem is színes bőrű, pedig a hangja alapján annak hittem :) ). Rengeteg híres énekes is felfigyelt ekkor rá, pl. Michael Jackson, Elton John, stb. Ezután nem sokkal már egy lemezszerződést írt alá az egyik híres zenei kiadónál. Stílusát át akarták alakítani, de ő ebből nem engedett, a mai napig az életében és a zenéjében igyekszik teljes mértékben magát adni.


Bemutatkozó dala, az I'm outta love 1999-ben jelent meg és világszerte híressé tette Anastacia-t. Ezután nem volt megállás, sorban jöttek a kislemezek, albumok. Anastacia főképp Európában, Ázsiában és Ausztráliában nagyon népszerű, az Egyesült Államokban kisebb a népszerűsége, viszont ez is számottevő.

Albumai időrendben :) :)









Ahogy említettem, Anastacia kétszer is küzdött a rákkal, méghozzá a mellében találtak daganatot. 2003-ban ezért egy komoly műtéten kellett átesnie illetve az utána levő kezeléseken. Hihetetlen akaratereje és kitartása révén túlélte a betegséget, amely a későbbiekben ihletet adott neki a dalok írásához is. A sok-sok rajongó mellette álltak, szorítva neki, hogy minél jobban legyen. A zene élteti, a jobbnál jobb dalokkal hálálja meg a rajongóinak azt, hogy mellette állnak a rosszabb időszakaiban is. Ez nem volt másképp akkor sem, amikor 2013-ban a mellrák kiújult nála. Koncerteket kellett lemondania, amely miatt nagyon sokáig emésztette magát, de tudta, hogy ezt is túl kell élnie. Sok híresség is támogatását fejezte ki Anastacia felé, aki mindenből erőt gyűjtve sikeresen legyőzte másodjára is a szörnyű betegséget.
Anastacia létrehozott egy alapítványt, amelynek az a célja, hogy felhívja a nők figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára, illetve saját életük fontosságára. Az énekesnő emellett sok hasonló alapítványt is támogat és amikor lehet, felhívja a figyelmet ezek fontosságára. :) :)


Aminek nagyon örülök, az az, hogy Anastacia továbbra is nagyon aktívan tevékenykedik a zeneiparban, dalokat ír, stúdióban dolgozik, koncertezik --> Budapesten is fellép június 22-én! :) :)


Most pedig következzen Top 10-es listám Anastacia slágereivel, szerintem sok olyan lesz közte, amit ti is szerettek tőle :) :)

10. Why'd you lie to me



9. One day in your life



8. Heavy on my heart



7. Boom



6. I'm outta love



5. I belong to you (ft. Eros Ramazzotti)



4. Everything burns (ft. Ben Moody)



3. You'll never be alone



2. Left outside alone



1. Welcome to my truth



Személy szerint minden tiszteletem neki, amiken túlment és továbbra is figyelni fogom munkásságát. Remélem, továbbra is rengeteg nagyszerű slágerrel ajándékoz meg minket, rajongókat! :)
Hajrá Anastacia, így tovább!!!! :) :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése