2014. július 19., szombat

Steven ZeneSarok #1.: Sugababes

A Sugababes a brit zenei élet igen fényesen ragyogó csillagai. Dalaikban tükröződik az igazi brit pop elemei, népszerűségüket pedig bizonyítja a világszerte rengeteg eladott album és kislemez. :)


Nos, nézzünk egy kis történelmet :)

Az együttest 1998-ban alapította három 15 éves lány: Mutya, Keisha és Siobhan. Az első albumukról 4 kislemez jelent meg, amelyek nem arattak nagy sikert, és hogy őszinte legyek..... nekem sem tetszettek azok a kislemezek..... 
Ekkortájt lépett ki Siobhan a bandából.... elvileg a divatszakmába vágyott a zeneipar helyett. 



Keisha és Mutya nem tétlenkedett..... hosszas castingolás után megtalálták Heidi-t :) :) El is készítették így hárman 2002-ben a Sugababes 2. albumát: Angels With Dirty Faces. A várva várt áttörés is eljött a lánycsapat számára, az albumról kiadott kislemezek a listák élén nyitottak. A lányok megtalálták a hozzájuk illő zenei stílust, az egész világ megismerte a nevüket! :)



2003 végén adták ki a 3. albumukat, a Three-t! Ezzel az albummal még inkább bebizonyították, hogy nekik helyük van a brit, illetve a világ pop életében. 
Be kell hogy valljam, nekem ez a felállás jött be a legjobban, amióta a Sugababes létezik!!!! :) :)
A lányok kinézetre teljesen különböznek, viszont van egy nagyon fontos közös vonásuk: a hangjuk, ami nagyon jó! :) :)



2005-ben megjelent a lánytrió következő albuma, Taller In More Ways címmel. Viszont itt történt egy kis változás: az első két kislemez után Mutya úgy döntött (családi okokra hivatkozva), hogy otthagyja a bandát..... a helyére Amelle került, a 3.kislemez erről az albumról (Red Dress) már vele lett felvéve. 
Alapjáraton Amelle-vel semmi bajom nincs..... csak tudjátok, ha van egy egység, amely nagyon bejön az embereknek..... és ez felborul.... akkor elég sok idő kell ahhoz, hogy az ember hozzászokjon a váltáshoz. 



2007-ben a lányok kiadták a Change néven jegyzett albumukat, amelyet teljes egészében már Amelle-vel vettek fel. Ennél az albumnál jött elő az az érzésem, amit nem gondoltam volna: a tagcsere után szerintem senki nem hitte, hogy a Sugababes tud jobbat mutatni, de szerencsére a rajongók fellélegezhettek, mert enyhe túlzással állítható, hogy ez az egyik legjobb albumuk. Amikor meghallottam az első kislemezt erről az albumról (About you now), utána több hónapig ez ment a fejemben, sőőőőt...... most is szoktam dúdolászni, egyszerűen imádom, tagcsere ide vagy oda, a zene tökéletes! :) :) 
Aminek pedig Stevecske még jobban örül, hogy ezt az albumot betudtam szerezni, így ott díszeleg a polcomon, a zenei relikviák között ez a tényleg hihetetlenül remek album. A mai mp3-as világban pedig lehet, hogy furcsának hangzik, de sokszor beszoktam tenni ezt a CD-t a laptopom meghajtójába és nagyon sokszor végighallgatom! :D :D



2008-ban megjelent a trió Catfights and Spotlights című albuma. Ezen is sok jó kislemez van, viszont az előző album hatalmas sikerét nehéz überelni, de ezen album miatt sem búslakodhat a híres lánycsapat. :) :) 



2010-ben jött a Sweet 7. Az első kislemez után jött a döbbenet..... az együttesből kirúgták Keisha-t :o :o Mondanom sem kell..... volt ám meglepődés..... a helyére egy volt Eurovíziós versenyzőt raktak, Jade-t..... ami szerintem egy vicc..... mert a lány azóta sem tudott arra a szintre emelkedni, amelyen Keisha énekelt..... ezt félretéve.... viszont az együttes stílusa is kissé megváltozott: nem kell hatalmas változásra gondolni.... csak zeneileg az embernek azonnal amerikai stílus jut eszébe.... ami szerintem már kezdi elvenni a Sugababes valódi stílusát, az igazi brit pop hangulatot, amit a bejegyzés elején is írtam...... :/ :/



A 2010-es albumkiadás óta nem nagyon hallattak magukról, reménykedünk benne, hogy új albumon dolgoznak.... viszont kicsit félek attól, hogy az újabb tagcsere most nem fog jót kihozni az együttesből, illetve a rajongókból. Viszont még mindig úgy gondolom és így is fogom gondolni ezek után is, hogy ez az együttes, kiemelve Keisha-t, Mutya-t, Heidi-t, és azért Amelle-t is, a zenei élet igen meghatározó színfoltjai voltak (remélem, hogy a múlt időt majd egyszer még át lehet írni a későbbiekben jelen idővé) ;) :)



A bejegyzés végén pedig következzen az én Sugababes TOP10-es listám!!!!!! :) :) :) :) 
Remélem, hogy ti is még jobban kedvet kaptok a zenéikhez, aki pedig eddig nem ismerte, remélem, hogy megkedveli őket! 

Vigyázzatok magatokra! 
Üdv: Steven :) :) :) :)

10. Round Round



9. Change 
(próbáltam klippet keresni, de sajnos nem sikerült, ezért csak zene lett berakva....)



8. Push The Button



7. Too Lost In You



6. Denial



5. In The Middle



4. Caught In A Moment



3. Red Dress



2. Ugly



1. About You Now



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése