2014. szeptember 17., szerda

Steven ZeneSarok #2.: Westlife

A 90-es és a 2000-es években rengeteg fiúcsapat létezett. Jó párat szerintem ti is tudtok felsorolni és gondolom ezek közül nektek is megvoltak a kedvencek. Nekem az együttesek közül a Westlife volt a kedvencem :) :)

Emlékszem, az MTV Europe nevű csatornán mindig volt Top Ten At Ten, meglepő módon minden reggel és este 10-kor xD
Nővérem a Blue-ért volt oda, én pedig a Westlife-ért, és mindig azért szorítottunk, hogy a kedvenc együttesünk legyen benne, esténként volt a reggeli ismétlése :) :)
Fiatal korunkban ezeken pörögtünk, azért hiányzik kicsit ez az időszak....


Nos, de nézzük röviden a Westlife történetét! :)
Az írországi fiúcsapat 1998 nyarán alakult. Tagjai: Shane, Mark, Nicky, Kian, Brian.
Nagyon népszerű csapat volt, több mint 40 millió lemezt adtak el világszerte. Sok listavezető slágerük volt, főleg az Egyesült Királyságban. Énekhangjuk mellett kinézetük sem megvetendő, nekem közülük Nicky és Mark jött be a legjobban :D :D (Első képen balról az első két pasi) :D
A csapatnak van egy meleg vonatkoztatása, méghozzá Mark által, aki 2005-ben jelentette be, hogy ő a férfiakhoz vonzódik. Coming out-ján mindenki meglepődött, viszont a nyilvánosságtól kicsit elzárva él, ezért a sajtó sem fújta fel a dolgot :)  Respect kedves Mark! :) :)


Első albumuk 1999-ben jelent meg Westlife néven. Bemutatkozó albumuk igen jól sikerült, rögtön az első helyen nyitottak..... nem véletlen.... :)


Második albumuk, a Coast to Coast 2000-ben jelent meg. Folytatva az első album sikerét, erre is rengeteg jó sláger felkerült, pl. My Love <3


Harmadik albumuk World of our own címmel 2001-ben jelent meg. Nekem erről az albumról a címadó dal tetszett a legjobban, de a többi dal sem sikerült rosszul, jobban érződött ezen az albumon, hogy a fiúk már igazi férfias stílust vettek fel.... ami nekem jobban tetszett :)


2002-ben jelent meg az Unbreakable-Greatest Hits album. Mindenki megijedt, hogy az együttesnek vége, amiért kiadtak egy greatest hits-et??? DE szerencsére nem így lett, csak egyfajta összegzésként szánták a rajongóknak az elmúlt évek nagy slágereikkel :) :)


2003-ban jelent meg az ötödik albumuk, Turnaround címmel :) Ez volt az első albumuk, amit megvettem magamnak az egyik Alexandra áruházban.... mondanom sem kell, rongyosra hallgattam :D :D Ez egy nagyon-nagyon jó album lett. Ezen az albumon szerepel a Mandy című dal, amelyhez eredetileg nem szerettek volna kislemezt készíteni, viszont valami miatt meggondolták magukat.... ezt azóta sem bánják, hiszen ez a dal lett az egyik legsikeresebb Westlife kislemez! :) :) :) :)


Ezután jött egy kisebb fajta törés a csapat életében: Brian úgy döntött, hogy kiszáll a bandából.... hidegzuhanyként érte a rajongókat..... nem lehetett tudni, hogyan alakul az együttes jövője.
A megmaradt 4 tag kiadott 2004-ben egy swing stílusú albumot (Allow us to be Frank), hogy ezzel is megnyugtassák a rajongókat: a Westlife nem bomlott fel. Viszont sajnos ez egy gyengére sikeredett album lett.... mindenki bizakodott, hogy ezután visszatalál az együttes az eredeti stílusukhoz, a pophoz.


2005-ben a csapat megjelentette hetedik albumukat, a Face to Face-t, és ezzel az albummal bebizonyították, hogy négyen is ugyanolyan jók, sőőőőt jobbak! :) :) A csapat visszatért a pop stílushoz, amely a legjobban illett hozzájuk. Az albumnak köszönhetően a Westlife ismét a slágerlisták élére került! :) :) Ezen az albumon szerepel a másik nagy kedvencem, az Amazing dal. :)


Nyolcadik albumukat 2006-ban adták ki, The Love Album címmel. A Westlife-nak mindig jól állt a romantikus dalok, ezért adtak ki egy egész albumnyi romantikus slágereket..... a rajongók nagy örömére! :) :)


2007-ben adta ki az együttes a Back Home című albumát. Ezen album hallgatásakor a rajongóknak volt egy olyan érzése, hogy az együttes már nem tud újat mutatni sajnos.... természetesen mindenki (köztük én is) reménykedtem, hogy a következő album ismét nagy durranás lesz......


2009-ben jelent meg a következő (10.) albumukat Where we are címmel. A nagy várakozásokat alul múlta ez az album.... Mindenki érezte: jó a csapat, de a dalok sajnos már nem úgy tudtak érvényesülni a slágerlistákon, ahogy ezt mindenki elvárta, viszont a rajongóknak attól még a dalok tetszettek :) :)


A Gravity című (sorban a 11.) album volt az utolsó próbálkozása a csapatnak 2010-ben..... sajnos elenyésző sikert arattak. A tagok már saját szólókarrierjükre koncentráltak de igyekeztek hűek maradni a Westlife névhez.


2011-ben a csapat kiadta 12. és egyben utolsó albumát, a Westlife Greatest Hits-et. Az összes nagy slágerük szerepel ezen az albumon, ezért nem meglepő, hogy vitték mint a cukrot.... én mostanában készülök beszerezni ezt az albumot, mert az én repertoáromból sem hiányozhat ez az album! :) :)
Ez az album felvázolja, miért is szerettük ezt az együttest, akik számain sokat nevettünk, sírtunk.... felidézték azokat az élményeket, amikhez köthetőek a dalaik! :) :)


A Westlife nem egy tipikus fiúbanda volt.... hanem egy olyan csapat, amely zenéjével olyat képviselt, amely meghatározta (az enyémet és az angolokét biztosan) a fiatalok zenei ízlését! Több millió eladott lemez, rengeteg megnyert díj, elismerés. Úgy gondolom, le a kalappal a tagok előtt és ami a legfontosabb, egy nagy törés után is képesek voltak talpra állni, nagy sikerű dalokat írni és ezzel ismét meghódítani a világot! :) :)  Köszönöm, hogy az életem részévé váltatok, sokszor az éjszakai műszakjaim alatt elhangzik a Mandy, Amazing és más nagyszerű dalaik is, mert még sok év után sem lehet megunni őket! Szerintem kevés ember van, aki ne ismerné őket (főleg lányok vagy melegek), de nagyon ajánlom mindenkinek, hogy érdemes meghallgatni dalaikat! :) :) :) :)



Most pedig a bejegyzés végén jöjjön az én általam összerakott Westlife Top 10! :) :)
/Bár lehet, hogy egy top 20-as lista jobb lett volna.... :)/ xD

10. My Love



9. If I Let You Go



8. You Raise Me Up



7. The Rose



6. I Lay My Love On You



5. Uptown Girl



4. Obvious



3. Us Against The World



2. Mandy



1. Amazing



Remélem, hogy tetszett az összeállítás!
További szép hetet nektek!
Hamarosan jelentkezem!
Üdv: Steve :) :)

3 megjegyzés:

  1. Jó kis összefoglaló! Néhány dalukat én is szeretem. Kifejezetten Mark hangja nagyon tetszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is Mark hangja tetszett a legjobban! :) :) Shane már kiadta a szólóalbumát, azt várom, hogy Mark mikor fogja kiadni :D

      Törlés
    2. Tőle egy szólóalbumnak én is örülnék :)

      Törlés