2014. október 31., péntek

Steven ZeneSarok #3.: Shakira

A soron következő hölgy az egyik kedvenc énekesnőm. Sokan csak úgy emlegették (és talán most is): "A Latin Britney"! Már igen régóta zenél, ismerem a régebbi számait is, de nekem a legjobban a mostani stílusa/zenéje jön be igazán (lásd a top 10-es listát :))

A 2000-es évektől ismeri nevét az egész világ, amelyet rengeteg díj/elismerés, több millió eladott lemez igazol. Megmerem kockáztatni, hogy ő a legsikeresebb Dél-Amerikából származó énekesnő!
Nekem mindig is szívügyem volt a spanyol nyelv, azért is kedvelem őt, mivel Shakira a spanyol kultúrát képviseli (anyanyelve is spanyol), ezért sok kislemeze két nyelven is megjelent (főképp karrierje elején): angolul és spanyolul. Meg kell jegyeznem: meleg létemre azt kell hogy mondjam, Shakira gyönyörű nő, szerintem minden férfi egy ilyen gyönyörű nőt szeretne maga mellé! :) :)


Shakira 1977-ben született Kolumbiában. Már kiskorában rengeteg verset írt, később ezeket ellátta dallamokkal, így születtek meg az első zenés művei. Iskolás korában ismerkedett meg a hastánccal, amellyel igen komoly sikerei voltak a szülővárosában. A hastánc elemeket felfedezhetjük Shakira klipjeiben is! :)

Első 2 albumát a helyi producerekkel készítette el..... de nagyon csekély sikereket ért el, ezért úgy döntött hogy 3. albumát ő maga fogja elkészíteni, amivel rögtön ismertté vált egész Latin-Amerikában, illetve a későbbi albumok által az egész világon!

10 évig járt jegyben az argentin elnök fiával, viszont ez a jegyesség felbomlott. 2010-ben ismerkedett meg a Dél-afrikai labdarúgó világbajnokság alatt a spanyol csapat népszerű hátvédjével, Gerard Piqué-vel, akivel azóta is együtt él. 2013 januárjában pedig megszületett közös gyermekük: Milan.
Majd lentebb láthatjátok: Piqué nem egy rossz pasi.... és két gyönyörű embernek csodaszép gyermeke született, bele sem merek gondolni, hogy kb. 18 évesen milyen szép lesz ez a gyerek ilyen génekkel :)
Shakira jelenleg várandós második gyermekével! Családjával a spanyolországi Barcelonában él! :) :)



Első 4 albuma spanyol nyelven jelent meg, amelyekkel a dél-amerikai kontinensen, illetve Spanyolországban lett nagyon népszerű. Meghallgattam néhány számot ezekről az albumokról.... ezek a zenék arról tanúskodnak, hogy itt Shakira még kereste a saját stílusát.... amit végül meg is talált :) :) de azok a zenék, amelyekkel igazán híres lett..... a későbbi albumokkal jelentek meg.





Az 5. albuma jelent már meg angolul is 2001-ben, Laundry Service néven, így egyenes út vezetett a sikerhez, mert így mindenkihez eljuthatott a zene, amit Shakira képvisel. Ettől az albumtól és a rajta levő kislemezektől kezdve a legtöbben tudják hogy ki az a lány, aki a The one-t, illetve az Objection-t énekli :D :D


A 6. és a 7. albuma szinte ugyanaz, annyi különbséggel, hogy Shakira jobban szétválasztotta az angol és a spanyol nyelvet. :) A két album neve: Fijación Oral Vol. 1 (spanyol) illetve Oral Fixation Vol. 2 (angol). E két lemez 2005-ben jelent meg. Ezeken olyan kislemezek jelentek meg, amelyek Shakirát felrepítették az amerikai és az európai slágerlisták élére! :) :)



2009-ben jelent meg Shakira 8. albuma She Wolf címmel. Ha lehet ilyet mondani..... akkor ez az album kicsit gyengére sikerült, de még így is úgy gondolom, hogy felülmúlja énekes társait :)


Sale el Sol címmel jelent meg 2010-ben 9. albuma, amelyen hallható a Waka Waka című Foci VB himnusz is, amellyel Shakira szintén nem kis sikert ért el!!!! :) :) Szerintem ez a zene nagyon jól állt a dél-afrikai vb-nek és természetesen Shakirának is! :) :) :) :)


Az idei évben, 2014-ben jelent meg 10. albuma Shakira néven. Shakira-nál is felvetődött bennem az előző album hallgatásakor, hogy vajon tud-e még újat nyújtani, de ezzel az új albummal bebizonyította számomra, hogy igen is tud még jobbat nyújtani, méghozzá nagyszerű zenékkel!!!! :) Újabb gratuláció Shakirának!!!! Záró mondatnak pedig nem is tudnék szebbet és jobbat kívánni:
Csak így tovább!!!! :) :) :) :)



Végül pedig jöjjön az én Top 10-es listám Shakirától :)


10. Don't bother



9. Objection



8. Hips don't lie



7. Get it started (ft. Pitbull)



6. Gypsy



5. The one

Az ehhez tartozó videót itt nézhetitek meg: Shakira - The one


4. Waka waka



3. Loca



2. La la la



1. Empire


Hamarosan ismét jelentkezem!
Legyetek jók!
Üdv: Steve :) :)

2 megjegyzés:

  1. "Családjával a spanyolországi Barcelonában él! :) :)" ...ahol nem sokára meglátogathatod őket. :)

    2 perc különbséggel, majdnem ugyan akkor jelent ez meg, mint az előző írásod. :)

    VálaszTörlés
  2. Jó kis összeállítás + jó kis zenei válogatás.
    Én egyet hiányolok: Whenever, wherever. :)

    Most, hogy mész spanyolba, ugorj be hozzá egy kávéra :)

    VálaszTörlés